Friday, December 24, 2010

Aku tak jiwang...tapi agaklah

Salam.
Sekarang ni,aku rasa I'm so into 6ixth Sense and Faizal Tahir songs...Melodi lagu-lagu dieorg ni takde lah jiwang sangat tapi bila masuk bab lirik,memang boleh tahan lah...Aku start suka lagu 6ixth Sense bermula dari lagu Tak Bisa Memilihmu...Pastu,keluar pulak lagu Khatimah Cinta, (OST Chinta),Menyesal (OST 'Asmara'),Cinta Matiku (OST 'Hani')...Pendek kata,memang aku minat giler lah dgn lagu-lagu dieorg..Gua tabik spring kat korang...hehehe


 

Ok,sekarang dgn Faizal Tahir lak...Masa dia dalam One In A Million,aku tak tahu apa pun psl dia nih sebab aku tak tgk program tuh...Walaupun,Faizal ni tak menang pertandingan tuh,his popularity and publicity is more outstanding than the winner,Suki...Tapi,tu lah kan,rezeki masing-masing...Menang tak menjamin kemandirian seseorang dlm dunia seni ni...Kuat kerja,usaha keras,mesra media,there's nothing you can't achieve..Am I right ?Lagu Faizal Tahir yg aku suka mcm Mahakarya Cinta,Kasih Tercipta,Sampai Syurga,Coba (OST 'Matahari'),Bencinta,Hanyut (OST 'Ahmad Durrah') dan byk lagilah...Tapi,yg memang best of the best,my favourite song is Selamat Malam (OST 'PontiAnak Remaja').Tak tahu la kenapa,tapi lagu ni memang melekat kat telinga dan hati aku...Lirik dan melodi memang kena lah...Rock tapi ada elemen romance kat situ..Bukan rock kapak,jiwang tahap meleleh gitu ;P








Wah,boleh tahan byk gak drama tempatan yg aku tahu...Walaupun aku ni Korean addicto,tapi local dramas aku ambil port gak..Haa,jgn memain..Korea,Korea gak,hati tetap Malaysia<--poyo lak pulak dah...hehehe
Oklah,sampai kat sini je lah coretan aku kali ni..Jumpa lain kali,bye..

LOVE,
ME :)

Thursday, December 23, 2010

Hello,Shah Alam!!!

Sukacita dimaklumkan bahawa anda ditawarkan tempat untuk mengikuti program di UiTM:

Program: (AS226) Sepenuh Masa
IJAZAH SARJANA MUDA SAINS (SAINS DAN TEKNOLOGI MAKANAN)(KEPUJIAN)
FAKULTI SAINS GUNAAN
Semester : DISEMBER 2010

Salam...
Alhamdulillah,dgn berkat dan rahmat-NYA,aku dpt menyambung ijazah di UiTM Shah Alam.Result final exam yg lepas pun takde la tinggii sgt.Setakat 3 pointer lebih sikit-sikit jer.Lega sgt sebab aku pass semua  subjek dan dapat grad  ontime dgn member-member batch aku.Walaupun course ini bkn first choice aku,tapi tak kisah lah...Janji aku dpt sambung belajar.Agak malang sikit sebab aku tak dapat duduk asrama.So,kat sana nanti aku nak wat rayuan utk tinggal kat asrama.Itupun,kalau tak silap aku utk satu semester je...Utk semester kedua nanti,nak taknak aku kena lah duduk luar...InsyaAllah,minggu depan aku bakal menjejakkan kaki aku di UiTM Shah Alam.Harap-harap aku dpt menyesuaikan diri dgn cepat kat sana nanti...Dah lah dgr-dgrnya jarak antara fakulti aku dgn hostel jauh.Kalau tertinggal bas ,memang sah-sah kena menapak. Sebab tu aku dah wat persediaan awal,beli flats dan sandal jer..Kalau kat kolej sebelum ni,boleh je aku nak pakai heels..Tapi,pasni tak boleh dah lah..Since kena turun naik bukit,so fikir la sendiri kan..huhuhu..Untuk sekarang ni,aku hanya nak cakap...



















GOODBYE KOTA BHARU, SEE YOU KUANTAN & HELLO SHAH ALAM :)

LOVE,
SYARINA xoxoxo

Tuesday, December 14, 2010

2 orang yg mcm korang...

Salam
Recently,I just knew a truth...
mmg pahit untuk ditelan,
mmg susah nak terima,
bila ketahui yg ada org tak suka dgn kita...
lebih-lebih lagi,yg kita kenal lak tu...
Betul tak ?

Tapi kan,
bila diimbas,dikenang balik,
setakat 2 org yg macam korang,
tak suka,meluat dgn aku,
dgn rendah diri aku nak bagitahu,
SIKIT PUN TAK JADI KUDIS kat aku,
sebab aku tahu,
masih ada ramai lagi orang yg suka & sayangkan aku...
Buktinya...
orang-orang ni,selalu dan pernah cakap yg dieorg sayang akan aku..
and I would please to let all of u to know that,
Aku sangat,sangat hargai kasih sayang yg dieorg berikan pada aku...
I HEART YOU GUYS MUCHO,
THANK YOU FOR UR LOVE,FRIENDS :)




Sebab apa aku cakap,
setakat 2 org yg macam korang tak suka aku, 
SIKIT PUN TAK JADI KUDIS kat aku, 
Sebab...
korang pun takde baiknya daripada aku...
baik dr segi perangai,adab,pelajaran...
segala-galanya lah...
TOTALLY ZERO !!!
So,aku rasa,
aku langsung tak rugi apa-apa kalu takde kawan cam korang...
SIKIT PUN TAKDE...



Aku bukan nak menghina,
jauh sekali nak menjatuhkan korang berdua,
tapi itulah hakikatnya...
mgkn apabila aku bersikap berterus-terang,
aku terus smash,
terutama kalau mende tu sesuatu yg buruk..
so,korang tak suke...

Biasalah...
nak wat camne ??
orang yg jenis mulut terus-terang,
suka smash org,
mmg org tak suka,
cukup-cukup org benci,
walaupun mende tu dikatakan betul,
walhal sekadar nak menegur jer,
bengang pun selalu gak ade...

Cume kadang-kadang,
perkataan aku yg keluar dari mulut aku
menggunakan kadar kelajuan tinggi,
mgkn dlm 150km/jam,
so,bg sesape yg sensentip tuh,
sentap sikit lah bile mendengarnya...

Alhamdulillah,
sekurang-kurang aku dapat kenal,
2 lagi ragam manusia,
yg macam korang kat dunia ni,
supaya dapat jadikan teladan dlm hidup aku,
sekurang-kurangnya dapat jadikan sempadan dlm hidup,
agar tak buat apa yg korg berdua telah wat,
sehingga memalukan dan menjatuhkan,
bukan setakat harga diri korang,
tapi juga maruah keluarga...

Keluarga korang mmg la tak tahu yg maruah dieorg dah jatuh,
pas ape yg korg berdua dah buat,
kalau dieorg tahu la kan,
Apalah agaknya yg akan jadi ??

p/s: selalu ingat yg bukan semua orang suka kita,dan tak semua org tak suke kita...
*Peace >.< V

YANG TAK BERAPA NAK KISAH,
AKU

Tuesday, December 7, 2010

Counting days..

I do look nervous,didn't I ??

Dup dap dup dap...

Salam.
Less than 3 days,
my exam result will be announced,
at the UiTM Student Portal
on 10th December.
Oh,gosh...
I'm nervous...

And for sure,
I'm not going to check it on that particular day,
cause I know,
traffic jam gonna happen,
so,better I check it later,
a bit late than others,
maybe next day or the day after,
hopefully,everything gonna be fine...
*crossing fingers

Never mind,
I'm such a kid-hearted person,
since I'm giving way for other people to check their result first.
hihihi...
(cover line,cover line...huhuhu)


I've already said Goodbye to Kelantan,
and I don't even wish.
NEVER EVER,
wanna stay there for longer time,
enough for 3 years and no more..

Another thing that I worry the most,
my application for continuation of studies,
Hopefully,I'll the get the course that I wanted..
InsyaAllah,amin...

*crossing fingers again

KEEP HOPING,
ME

Sunday, December 5, 2010

Anugerah Jerit...



Tujuan anugerah ini diadakan utk mengiktiraf karya seni
terutama yg bukan dlm arus perdana kat Malaysia...
sebab tu lah byk nama yg aku tak tau join award ni,
yg memperjuangkan mende-mende indie nih,
kalau setakat HUJAN,BUNKFACE,YUNA tuh,
aku kenal lagi lah,
ni ntah ape nama cam LOVE ME BUTCH, DEJA VOODOO SPELL
and whatsoever,sorry to say lah
I'm not-so-that-into this indie-indie thingy..

Aku tengok lah jap kan,
kalau diikutkan aku layan sgt2 rancangan anugerah-anugerah ni,
cam ABP,AJL..
tapi bile msk Shout Award ni,aku tak berminat sgt...
not at all..
maybe because it's too urban,
and I'm not that type of person,
THE URBAN TYPE...

Dan bila kite tgk balik kan,
It's really westernised,
tgklah anugerah utama dia,
'THE HOT CHIC' dan 'THE HOT GUY',
dah mcm American punye style...

Sempat lah tgk 1 persembahan,
itu pun Misz Nina,
masalahnye,dia bukannya nyanyi sangat pun,
dok lompat-lompat,
pastu ulang lirik yg sama,
wat penat badan jer...
penari-penari die lak,dressing over dr Misz Nina,
nampak perut bagai,
ish3

Tapi yg paling best aku ase,
the Hot Chick Award presenters lah,
Zizan dgn Johan,
selamba giler dgn broken English dieorang,
have so much fun though...

Wednesday, November 24, 2010

Sukakan kecantikan ??? Itu lumrah...

Salam...
siapa yg tak sukakan kecantikan ??
takde kot...
rasanye semua makhluk pun suka benda-benda yg cantik ni..
itu mmg dah lumrah,
terutamanya kita,sbg manusia...

Kalau tanye kat budak-budak lelaki,
sape pelakon yg dieorg suke,
for sure nye,jawapan yg keluar
Liyana Jasmay, Scha Al-Yahya etc...
Dieorang kan lawa,kiut-miut...
sama je la dgn org perempuan pun,
Nak Fahrin Ahmad, Shahz Jazley, Farid Kamil jer etc...
Muka cam Mr. Os sape nak..
ye dak ??


Aku ade terbaca kat satu forum ni,
Dia ckplah yg kawan-kawan lelaki dia kebanyakannya
suka kat perempuan yg berkulit putih,cerah jer,
yg sawo matang atau hitam manis ni,
sebelah mata pun xde org nak ushar...



Dulu pun,aku pernah terfikir camtuh,
sebab aku pun bukan dlm kategori perempuan yg berkulit cerah,
cerah la sket kot dr hitam manis,
aku selalu rasakan,org yg berkulit putih atau cerah ni sgt attractive,
don't know why...
bila kena matahari,kulit jd kemerah-merahan,
I think,they look so radiant with those red cheeks..

But somehow,
I never get burdened of myself for such thing,
terganggu tu adalah sikit,<--sikit je lah..
tapi,nak wat camne kan,
dah lahiriahnye camtu,
terimalah seadanya,
nak ubah, pakai Botox takleh..
HARAM...

Bagi sesiapa yg mengalami masalah low self-esteem,
stick to this thing,
"If u want to be loved by someone,love yourself first..."
Kalau korg tak sayang diri korg sendiri,
mcm mane org lain nak sayang korang...

But still, 
"Beauty is the eyes of beholder"
warna kulit tak melambangkan apa-apa,
kalau dah ada org yg sayang dan cinta sepenuh hati,
hitam legam sekali pun,dia tetap milik korg
fikir-fikirkanlah yer..


LOVE,
ME

Tolong Jangan Ingatkan Aku...cepat sangat

Salam.
tiba-tiba aku jadi seriau lak,
sebabnye lecturer aku baru je ingatkan aku
yg result bakal keluar tak lama lagi..

Kisahnya camni,
hari ni birthday lecturer aku,
then, aku pun wish la dia kt FB,
pastu,dia pun reply kat aku balik camni,
"Thanks syarina for the wishes. :))) 
gud luck ya, result exam da nk kuar:)"
Perghhhh...

OOOHEMMMJIII,
aku baru je cuti sem 2 minggu kot,
tak sampai sebulan pun lagi,

Dan...
kalau tak silap aku,
result exam UiTM keluar 10 Dis nanti,
Arrghhhh!!!
berdebar-debar lak rasanye..
bukan sebab result exam jer,
tapi juga tawaran untuk sambung ijazah kat UiTM,
minta-minta la dapat..
Amin...

Wednesday, November 17, 2010

My Life as a Korean Addicto...

Salam..
I've finished watching Sungkyunkwan Scandal,
SUNGKYUNKWAN SCANDAL
 
Then,I shall continue with other Korean dramas,
isn't it ??
Since I'm on semester break,
and juz finish my final exam,
so,I guess it's the perfect time for me
to "khatam" so many new Korean dramas that I can't watch before,
due to my studies,assignments,projects etc..

This is my wish list dramas,
and I hope I can watch 'em peacefully...
hihihi...

MISCHIEVOUS KISS
MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO
OH! MY LADY
MARY STAY OUT ALL NIGHT
Emm, besides dramas..
I also can't miss out Korean variety shows,
like WE GOT MARRIED, HAPPY TOGETHER, STRONG HEART etc.

Arghhh,so many thing I need to cover up,
I guess...
Hopefully, I can finish it all during this holidays,
so,I must use the time I had to the fullest..
hehehe..
until then,
see ya in my next entry kay,
daaaa...

UR KOREAN ADDICTO,
ME

Comrade Celebre' Graduation Night Dis'07-Dis'10



Salam..
Here are the details bout our Farewell Dinner,
for the graduating students,
especially the semester 6 Diploma and pre-Diploma in Science UiTM.

COMRADE CELEBRE' GRADUATION NIGHT
Date: 4 November 2010
Venue: Renaissance Hotel Kota Bharu
Theme: Feminine and Masculine


It's me
with my twin,Syarini
during registration
still got the guts posing
the graduate students
free-pose from us
before the parade
during the parade
at the dining table
focus to the speech
as one of the award presenters.
the Humorous Student award recipient, Faqihah.
me received the award as the Most Idealistic Student. Am I ??
with my sista again
  
ragam kami
SMILE :)
gathering 2
Beauties of the Night..uhh,gorgeous haa :D

I feel thankful and relieved as the dinner went well as planned,
Lots and lots of thanks to the AJK, our advisors (Mr. Shah & Ms Aqmar)
to my lovely,great friends of semester 7 who are willing to help us during the dinner,
the superb emcees, 
and to those that help us directly and indirectly,
THANK YOU.

I don't want to say much,
Juz let the pictures tell ya the rest,ok..
until then,enjoy :)
 
the emcees, Hussaini and Syazliana
Orang kuat belakang tabir, Acap dan Farid
Orang kuat belakang tabir 2, Fazrul dan emcee,Saini.

From the bottom of my heart,
I really wanna say,
Jeongmal gomawoaeyo..
Arghhh!!! no words can describe it,I guess...
hehehe...
until then,bye..


LOT OF LOVE,
SYARINA



Wednesday, November 3, 2010

A lil' update bout me..

Salam...
I've started my final exam,
My first paper was Fundamentals of Entrepreneurship (ENT300) on the 31st Oct.
Alhamdulillah,I manage to do it...


Today will be my 2nd paper which is Organic Chemistry II,
Hopefully, everything will go smoothly, 
and I can do well for this paper,
and CHM301,
please be nice to us,ok
*finger crossed
~ngeee...


My next papers are:
                                            Analytical Chemistry,CHM350 (6th Nov '10)
                                            Biological Diversity,BIO320 (11th Nov '10)
                                            and,
                                            Inorganic Chemistry,CHM360 (14th Nov '10)


Guys,
Please pray for me k,
Since this is the final semester of my diploma,
I hope I can grad with flying colours,


I'll update myself in other post later,ok  
until then,adios :)   


LOVE,
ME                                       





Sunday, October 31, 2010

Tangkap basah...

Oiiittt,kawan...
Apa kes korang dok dating tgh-tgh hujan ni ??
duduk berdua-duaan lak tu dalam kete...
macam dah tak tahu halal haram...
kena tangkap basah kang, mmg basah sungguh la korg...

Petang-petang camni dah merosakkan pandangan mata aku,
baik korang kahwin je la,
Dari wat maksiat camtu <--(maksiat di sini belum smpi tahap yg wat projek tu)
dah la tggl kat kawasan perumahan,
ramai yg berkeluarga lak,
Takut kalau ade yg rasa jelik dgn perangai korang tuh,
panggil JAIK,
padanlah muka,
senang kan,nikah free...
ye dak ??


Malulah sikit wei,
Tolonglah jaga maruah,
terutama kau yg perempuan tuh...
takut nanti habis manis,sepah dibuang,
dah la dok kt tempat org...
jaga sket adab tuh,
Kita ni org Melayu, Islam lak tuh...
Jgn kat depan mak ayah,
pijak semut pun tak mati,
Berlagak alim la konon,
kat belakang dieorg, toksah kira lah...
siang malam kuar berdua,
naik motor,naik kete...

Aku ase lah,
kalau mak bapak korg tgk korg skrg ni,
mmg boleh bawa mati la tuh,
maklumlah terkejut,
tgk anak yg disangka baik,
dok dating dalam kete,
dalam hujan...
bersoraklah wahai setan sume...

p/s: Aku bukan jeles sbb korg ade kapel dan aku takde...sekadar mahu menasihatkan agar berhentilah dr wat mende-mende maksiat ni... 

SEKADAR MENASIHAT,
AKU

Monday, October 25, 2010

Pernah tak ??

Salam..
Pernah tak korg tibe-tibe rase annoying,
kat seseorang tu tanpa sebab-musabab yg relevan ??
Padahal org tuh tak wat pape pn kat kite sebenarnye...

Kalau aku,
aku akan jawab, pernah..
dan...
Mende ni selalu jer jadi kat aku sebenarnya..
Tak semena-mena aku tak suka tgk die,
baik lelaki atau perempuan,
same jer..
The way they look, behave,walk and talk,
Really make me pissed off...
Memang la tak baik kan,
sebab dah mcm prasangka kat org len,
Tapi nak wat camne kan,
btw,sorry kay
all of sudden,this thing happen...
I can't help myself..

Semoga perasaan prasangka ini,
akan hilang,
dan aku akan cuba mengatasinya,
Yelah,mana tak nyer..
Tak pasal2 org yang bersalah jadi mangsa..
sdgkan dia OK je dgn kite..
hohoho...

Taknak lah benci-membenci ni,
mana tau,
entah-entah org yg kita benci sgt tu jodoh kite,
dan kite akan suka sgt kat dia nanti,
Manakala org yg kita suka tu,boleh jadi org yg sgt kita benci 
satu hari nanti...
Minta-minta dijauhkanlah yer...

LOVE,
ME

Wednesday, October 20, 2010

Aku...5-6 tahun akan dtg...

Salam...
Lepas tamat jer diploma,
InsyaAllah,kalau ada rezeki..
aku nak sambung degree...
harap-harap menjadi kenyatan lah kan..


Bukan ape,
setakat ada diploma jer,
ape la sangat kan...
mana cukup...
yg ade degree pun org x berapa nak pandang,
Inikan pula diploma,ye dak ?


Masuk je UiTM nanti,
aku dah ada 2 impian;
1st:
aku nak sambung degree dan grad...


2nd:
aku nak cari jodoh...


Yg first tu,mgkn biasa la kan,
itulah tujuan utama kita belajar an..
Yg 2nd tu,mesti org ingat aku gatal la,ape lah..
belum pape ag,da nak cari laki...


Tapi,betul ape...
aku rasa tak salah pun sbb mmg da lumrah,
manusia hidup berpasangan..
msk je UiTM nanti,
umur aku dah 22thn,belajar 4 thn,
tambah tolak hbs blaja umur dah 26
InsyaAllah,kalau smbg master 1 1/2 thn,
ade lah dkt 28...
pastu,keje...
dah asyik sibuk je,bile nak kahwinnya ?


Org perempuan ni,umur makin meningkat,
saham makin turun,
bukan mcm lelaki,
makin lama makin tinggi saham...
betul tak ?


harap-harap apa yg dirancang ni,
berjalan dgn lancar...
Sebab...
aku hanya mampu merancang,
dan ALLAH yang menentukannya...
tapi,kalau tak berusaha,
tak jadi gak kan...
so, usaha dan tawakal kena seiring...
tak boleh salah satu jer..
TAK GITU ???


LOVE,
ME

Sunday, October 17, 2010

Saranghaeyo,Chingu

Salam...
2-3 post aku baru-baru ni,
semuanya berkisar ttg kekecilan hati aku,
terhadap sesetengah orang yg pernah/sedang menjadi kawan aku..
tapi,tak semua...


Aku tak pernah lupa yang,
ada ramai lagi teman-teman aku,
yg sudi menemani aku di saat suka dan duka,
Jatuh bangun aku selama ini,
mereka lah yg sering hadir di sisi aku...
terutama mereka pernah hidup sebilik dgn aku sebelum ini


Tipulah kami tak pernah terasa hati sesama sendiri sebelum ini,
tapi kejadian itu juga lah yg makin merapatkan ukhwah antara kami,
semakin memahami & menyayangi antara satu sama lain,
kerana sesungguhnya setiap kejadian yg berlaku ada hikmah yg tersembunyi..


Mungkin juga aku seorang yg egois kerana tak mampu nak mengatakannya
dari mulut aku sendiri,
tapi ini lahir dari hati aku yg tulus ikhlas,
Aku nak korang sume tahu yang,
AKU SANGAT SANGAT SANGAT SAYANG KORANG SEMUA!!!


Aku minta maaf sekiranya tindak-tanduk dan kata-kata,
yang lahir dari aku pernah melukakan hati korang sume,
Aku khilaf<--(aku da bese guna perkataan ni dulu kan...hehehe)
Na jeongmal mianhae,chingu...




Aku sayang korang sume
 (SYARINI, SUHA, HIEDA,ZACK,IRA,UNA & CHE AH)



dan tak terlupa juga, my (mom-to-be) friend,
ATIEN


TE QUIERO MUCHO AMIGAS,
ME :)




Maaf, Lupa, Silap & Sesal

Salam...
From this moment,
I do agree with this thing:


"ALWAYS FORGIVE,NEVER FORGET...LEARN FROM YOUR MISTAKES BUT NEVER REGRET.."


InsyaAllah,I'll always bear it in my mind,
And use it as one of the guideline in my life...
In order to learn,
To respect and to be respected...
& to love and to be loved...


LOVE,
ME






Wednesday, October 13, 2010

Kawan...

Salam...
Kita ni bila berkawan,
Perlu ada sebab-musabab ke ?
Contohnya la kan:
"Aku kwn dgn ko sbb ko ni kaya jer,
Kalau ko ni miskin,papa
Jgn harap la aku nak berkawan dgn ko..."


Bukankah maknanya 'persahabatan' itu terjalin
Atas sebab ada kepentingan jer,
Bkn sebab kita ni nak meramaikan kawan,
dan mmg fitrah kejadian manusia itu sendiri...


Dan sekali lagi aku merasakan,
yang...
Aku juga telah diperlakukan seperti itu....
Kerana jika itu yg berlaku sebenar-benarnya,
Aku mmg kecewa,
SANGAT SANGAT KECEWA...


TRULY and DEEPLY,
AKU TAK FAHAM...

Thursday, September 23, 2010

Seketul daging yg dipanggil "Hati"...

Salam...
Malam ni,seperti selalu...
belog ni menjadi peneman aku...

Kenapa ye,
aku tak tahu sebab ape,
kdg2 aku rasa mcm,
sesetengah manusia ni tak ikhlas berkawan dgn aku,
dieorg ni berkawan aku hanya sebab berkepentingan je...
especially those opposite gender...

I'm not accusing anyone ,
but deep inside my heart,
I just feel that way...
maybe I was wrong,
but I can't help myself from feeling that way...
It's just my intuition...

Bila dieorg Perlukan bantuan ke ape ke,
then, they'll seeking for me,
Well,maybe because
I'm not that pretty,
I'm not that smart, 
I'm not that rich ,
and "not that ..." what so ever,
so,they would take me for granted..

Walau mcm mane pun,
dieorg ni lupa kot yg aku ni manusia juga,
ada hati,ada perasaan,
kdg2 ape yg dieorg buat tu,
dlm sedar ataupun tidak,
dah kecilkan hati aku,
tapi,aku malaslah nak besar-besarkan
benda yg remeh-temeh ni kan...
nanti kang org kate aku ape lak...

Aku bukannya nak minta balasan ke apa kan,
It's just enough by showing their respect to me,
as a human being..
not more or less than that...

Tapi,takpelah kan,
Lumrah manusia la katakan,
Hidup ni mcm roda,
kejap di atas,kejap kemudian kt bwh lak,
Life must go on,
I'm just 21 ok,
There's a lot other things that I haven't go through yet,
I just need to take this as a challenge..

So,for the time being,
biarkan je lah aku sendiri di sini,
bersama belog aku,
dan tak lupa juga,
follower-follower aku,
TERIMA KASIH...



I HEART YOU GUYS,
ME :)



Monday, September 20, 2010

phewww...

Salam,
At last, I had found the dress,
that I'm gonna wear for my Farewell Dinner,
If I'm not mistaken, the dinner gonna be in November...
but the date will be confirmed sooner or later...
the theme for the dinner is Feminine & Masculine,

I just love the color and design of the dress,
plus,it is the one that I've dreamt before...
hopefully, it suits me...
It's a Muslimah dress...
and I think,
the dress is the most feminine apparel that I ever wear in my life..
hehehe...

But I'm not going to show it until the day come,
so,just wait and see kay...
Me also can't wait,actually..
I really looking forward for it..
;P

*p/s: after this,need to buy tudung,stiletto, a clutch and some other accessories...

LOVE,
ME

Thursday, September 16, 2010

La mujere...

"Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka..."

Aku rasa, aku pun salah seorg dr golongan di atas...
sebab tu lah aku ade blog...hihihi...
Bila aku marah,sedih, atau gembira,
Blog ni lah yg tempat aku meluahkan bicara,mencurahkan rasa...
Aku rase tulis kat blog lebih senang drpd berbicara dgn manusia...
mgkn sebab blog ni takde respon kot...
kalau ade yg respon pun,just follower aku jer..
kadang-kadang ade,
kadang-kadang takde...
nak cakap ape pun ckp lah..
takde sape nak marah...
asalkan tak melampaui batas,
kire ok lah tuh...

Bukanlah maknanya,aku ni tak berkawan dgn manusia..
dah aku sendiri pun manusia,
takkan lah nak berkawan dgn itik serati lak kan...
susah lak aku nak berkomunikasi,
aku bercakap,die menguek...
sudahnye,dua2 pun tak faham..
It's just that,
talking to human sometimes,
is a lil bit complicated..

Ini hanya pendapat aku jer,
orang lain,tak tau la plak kan...
mgkn ade yg setuju,mgkn ade yg tak,
terpulang pada individu,
setiap org kan berlainan pendapat...
:D

LOVE,
ME

Monday, September 13, 2010

Bila nawaitu dah salah...

Salam..
Kali ini,aku nak bercerita ttg seorg hamba Allah ni..
Bukan nak mengata,tapi nak jadikan teladan,
Kpd aku dan korang semua..

Mcm aku pernah dalam post sebelum ni kan,
aku bakal sambung degree thn depan,
InsyaAllah,kalau ada rezeki...
Alhamdulillah,aku dah siap memilih course ape yg aku nak
dan dah hantar pun borang permohonan tu...

Adalah satu hari ni,
aku terdengar kawan aku ni bercerita,
pasal seorang hamba Allah ni,
dah tak sabar-sabar nak msk UiTM,
mcm-mcm plan dah dia buat..
baguslah,kalau camtu kan...
wat plan siap-siap...
So,nanti dah takyah sibuk-sibuk sgt kan..

Masalahnya,bukan perancangan masa depan,
pasal pelajaran,pekerjaan dan sebagainya..
tapi pasal nak jumpa pakwe dia kt sana..
aku dgr,dah siap fikir ag..
nak amik course yg sama,so dkt la sikit kan..
pastu,nanti sng nak jumpa,
gi dating,nak kuar waktu malam ke,
hujung minggu ke..

Haisshh,camne la tu eyh ??
belum ape2 lagi,nawaitu dah melencong...
submit borang permohonan UiTM pun belum ag...
agaknye lah kan...

Aku ade gak niat nak cari jodoh bile smbg degree nt...
but it's not my priority,
kalau jumpa,ade lah...
kalau takde nak wat camne kan...
my prime target now is to complete my degree first,
and InsyaAllah,continue for my master...
find a good job,enjoy my money,buy my own properties
and spend some of my salary on my parent...
that's the point of having a good job right ??

Tapi,lantak dia lah kan..
Aku malas nak msk campur,
Aku ni hanya org luar,
Takde ikatan dgn dia,
Dia dah besar panjang,
Biar dia fikir la sendiri...

Wednesday, September 1, 2010

Akhirnya,sempurna

Salam...
I've already submitted the application for continuation of studies,
baru terasa hilang 1 beban kt bahu aku nih,
kalau tak,asyik dok pikir jer,
nak apply course ape,
harap-harap itu adalah pilihan aku yg terbaik...
since dah setel,lega r sikit..
huhuhu

Kalau dihitung-hitung,
kurang lebih 3 bulan lagi,
aku bakal menamatkan pengajian diploma aku,
setelah hampir 3 tahun aku berkerja keras,
di bumi asing,Kota Bharu,Kelantan..

Sepanjang bergelar pelajar IPT,
mmg pelbagai pengalaman dah aku tempuh,
pahit,manis,suka dan duka...
plg byk,yg manis kot...
yg pahit-pahit ni,cam tak berapa nk melekat je
kat memory card aku nih...
dulu,aku pernah rasa mahu give-up,
tertekan bila tak dapat capai apa yg sepatutnya aku boleh capai,
tapi aku kuatkan semangat aku,
demi mengenggam segulung diploma...

Tapi,itulah kan...
nama pun belajar...
so,byk lah dugaannye..
bak kata org putih
"The roots of education is bitter but the fruit is sweet"

Aku tahu,
cabaran yg lagi besar bakal aku tempuhi
mase degree nanti,
lebih-lebih lg di bandar besar mcm Shah Alam tu...
andai tersilap langkah,
aku mgkn akan tersungkur sekali lagi,
(minta simpang malaikat 44)
harap-harap,aku diteguhkan iman,
dan tak mudah terpengaruh dgn semua2 yg x baik tuh...
InsyaAllah,amin...


ALWAYS WANT FOR THE BEST IN MY LIFE,
ME

Friday, August 27, 2010

Di mana ada pertemuan,di situ adanya perpisahan...

"Kalau 1 hari kamu nak menangis, beritahu saya.Saya tak janji boleh buat kamu tersenyum. Tapi,saya boleh menangis bersama kamu...Kalau 1 hari kamu ada masalah, beritahu saya. Saya tak janji nk bagi kamu penyelesaiannya, Tapi, kamu boleh kongsi masalah dgn saya...Kalau 1 hari kamu perlukan seseorang untuk mendengar cerita kamu,beritahu saya. Saya janji ada untuk kamu...Tapi,kalau 1 hari kamu perlukan saya dan saya tiada,mungkin kerana saya telah pergi menghadapNYA..."
 -petikan dr salah seorg rakan FB-
LOVE,
ME

Tuesday, August 24, 2010

::Lelaki...dari kaca mata seorang gadis::

Salam.
Kali ni,aku nak bercerita psl lelaki,
Tiada niat apa2,
Ini hanya pandangan peribadi aku shj,
Merujuk kpd lelaki yg jujur dan ikhlas,
Dlm menjalin hubungan dgn seorg yg bergelar wanita...

Lelaki yg jujur dan ikhlas,
takkan pernah terfikir utk mempermainkan perasaan wanita.

Lelaki yg jujur dan ikhlas,
takkan ragu-ragu dgn perasaannya terhadap wanita yg disukainya.

Lelaki yg jujur dan ikhlas,
takkan teragak-agak utk menyunting wanita idamannya,utk menjadi suri di hatinya dan ibu kpd anak-anaknya

Lelaki yg jujur dan ikhlas,
takkan takut atau berdolak-dalik utk berkenalan dgn famili perempuan yg disukainya.

Lelaki yg jujur dan ikhlas,
takkan takut utk memperkenalkan wanita yg disukai kpd familinya.

Lelaki yg jujur dan ikhlas,
takkan pernah mengajak wanita yg disukainya melakukan perkara yg melanggar batas agama dan syarak.

Lelaki yg jujur dan ikhlas,
sentiasa menerima seadanya wanita yg disukainya,

Lelaki yg jujur dan ikhlas,
sentiasa memberi nasihat atau teguran ke arah kebaikan pd wanita yg disukainya,bersesuaian dgn tempat dan keadaan.

Lelaki yg jujur dan ikhlas,
sanggup melepaskan wanita yg disukainya dgn rela hati,andai kasihnya bertepuk sebelah tangan.

Buat masa ni,ini adalah antara pendapat aku,
Ttg lelaki yg serius dlm menjalinkan hubungan dgn wanita yg disukainya...
Melalui pembacaan dan pemerhatian aku,
Mungkin ada terkurang di sana sini..
Harap maafkan aku yer..

LOVE,
ME

Monday, August 23, 2010

Happy2 birthday,my sayang...

Salam...
On 23rd August,
I wanna wish,
My cute,sweet,little cuzzy...
MUHAMMAD IMADUDDIN BIN ISMAIL.
A very HAPPY 3rd BIRTHDAY...

Akak sayang Imad sgt2...
Semoga Imad jadi anak yg soleh dan boleh dibanggakan
Oleh aki,umi,abah,mama,Abah Daud,Kakak Nadhirah dan Kakak Dua...
Be a good boy,ye Imad...

My cuzzy,Imad


I miss you and Nadhirah so badly,
Kita jumpa raya nanti eyh..

p/s: bile aku dah kahwin nanti,aku nak anak yg chumel cam Imad...Tapi,nak anak chumel,bapak dia pun mesti kena chumel gak kan ? Mana aku nak cari laki chumel eyh ?

LOVE U 4EVA,
KAKAK :)

Sunday, August 22, 2010

Kenapa Takdir yg Harus Dipersalahkan ?

Salam...
"Kenapa takdir yg harus dipersalahkan ?"
Agak serius kan bunyi tajuk entry aku kali ni...
tapi itulah realitinya...
"Jodoh,pertemuan,ajal dan pertemuan di tangan Tuhan..."
Sounds familiar right ??

Bukan ape...
Aku rasa la kan,sesetengah org mudah sgt nak menyalahkan takdir,
Andai suatu musibah berlaku pd mereka...
Bila susah jer cakap,
"Dah takdir...terima je lah qada' & qadar..."

Tapi yg ironinya,
Apabila benda baik yg berlaku,
Tak pula mereka menyebut takdir...
Contohnya,bila seseorang itu berjaya ke menara gading...
"Alhamdulillah,ini semua berkat usaha saya selama ni.."
dan bukannya,
"Mmg dah takdir sy smpi ke peringkat ni..."

Sebagai seorg Muslim,
Memang betul kita wajib percaya pd takdir,
Qada' dan qadar Tuhan...
Kalau tidak,kita akan dikira sbg Fasiq...
Tapi janganlah ingat takdir hanya bila musibah menimpa diri,
Bila senang,tak ingat takdir...

Aku tulis post ni utk peringatan pd diri sendiri...
(org len suke hati lah nak amik ke tak)...

p/s: Just hate when people say, "Kamu masih muda,banyak mende yg kamu tak faham masalah org dewasa"..Is the adult world that complicated ?? If that so,I wish I'll stop growing up...I just wanna be 21 forever...huhuhu

Thursday, August 19, 2010

Membuat pilihan...

Salam...

Ya Allah,
Bantulah aku utk membuat keputusan dgn tepat... 
Bimbinglah aku utk membuat pilihan yg betul,
Agar aku tidak menyesal di kemudian hari nanti,

Jgn pernah biarkan aku melakukan kesilapan yg sama...
Untuk kesekian kalinya...
Cukuplah sekali aku melaluinya dulu...
Aku tak mahu pisang berbuah dua kali...

Semoga Allah,
Permudahkanlah segala urusanku di dunia ini...
Amin...



LOVE,
ME

Tuesday, August 10, 2010

Marhaban ya Ramadhan

Seiring terbenam mentari di akhir Sya’ban,
Tibalah kini bulan Ramadhan,
Pesan ini sebagai ganti jabat tangan,
Untuk memohonkan maaf dari kekhilafan,
Semoga kita semua mendapat 1001 keberkatan dari Allah SWT,
sempena bulan yg mulia ini,
Marhaban yaa Ramadhan...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK..



HOPING FOR THE BLESS FROM HIM,
ME

My next Birthday...

Lilypie Kids Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...